SPIEGEL IM SPIEGEL,

U povodu Dana oslobođenja Zagreba, 8. svibnja 2013., u spomen-parku Dotrščina predstavljena je memorijalna umjetnička intervencija autora Davora Sanvincentija nazvana „Spiegel im Spiegel“.

Rad je odabran na prvom javnom natječaju Virtualnog muzeja Dotrščina.

Zvučna šetnja „Spiegel im Spiegel“ bila je site-specific intervencija, a uključivala je dramaturške dijelove spisateljice Ivane Sajko, nastale za potrebe rada.

Posjetitelji su na ulazu u park preuzimali slušalice i kartu parka te kretali u polusatnu šetnju koja završava u privremeno konstruiranoj Šumskoj dvorani u Dolini grobova.

Rad je na prostoru parka bio dostupan od 8. – 10. svibnja 2013., od 10 30 do 17 30 sati, a naknadno svake srijede kroz mjesec svibanj, uz prethodnu najavu.

Davor Sanvincenti je multimedijski umjetnik. Višestruko je nagrađivan za svoj rad.

Rad je odabrao žiri u sastavu Lidija Butković Mićin, Ana Elizabet i Saša Šimpraga, a realiziran uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Predstavljanju rada prethodilo je polaganje vijenaca na središnjem spomeniku žrtvama fašizma te nastup pjesnika Aleksandra Huta Konoa s pjesmom „Dotrščina“, nastalom u okviru aktivnost Virtualnog muzeja Dotrščina.